Onze Projecten

Image

Project Slufter Maasvlakte (Pilot)

Dit is een pilot eiland, drijvend, dynamisch (ca 30m Ø). In 2017 is dit proefeiland gerealiseerd. Floating Solar heeft samen met 3 andere leveranciers van drijvende zonnesystemen deze proef op dit in-shore bassin (met brak water) gedaan. Ons systeem heeft de weersomstandigheden (veel wind, golven) doorstaan. In juli 2020 is de proef afgerond en is het eiland verwijderd.

Image

Project Evides Rotterdam (Dynamisch water)

Dit dynamische eiland is op een bufferbekken bij een drinkwaterbedrijf gerealiseerd, heeft een diameter van ruim 100 m en een geïnstalleerd vermogen van ruim 1 MWp. De installatie is in juni 2020 in bedrijf genomen.

Image

Project Evides Rotterdam (Land)

Dit zonneveld op het land heeft een capaciteit van ca 0,6 MWp en is ondermeer aangelegd ter vergelijking met het dynamische watersysteem. Ook dit systeem is in juni 2020 in bedrijf genomen.

Image

Project PWN Hoofddorp (Statisch water)

Deze statische, drijvende zonnecentrale is gerealiseerd op een waterplas bij een pompstation. De capaciteit is circa 2,7 MWp en deze installatie is in Mei 2021 in bedrijf genomen.

Image

Project PWN Andijk (Dynamisch water)

Op een bufferbekken van PWN-Andijk worden momenteel dynamische eilanden van ca 140 m diameter ieder gerealiseerd. De eilanden hebben een geïnstalleerd vermogen van ca 1,5 MWp ieder, en totaal circa 4,5 MWp.

Geïnteresseerd? Meer weten?

Bekijk met een van onze experts wat Floating Solar voor uw organisatie kan betekenen.

Neem contact met ons op