Ons Product

Drijvende, robuuste zonneparken

Drijvend

Floating Solar heeft een unieke techniek ontwikkeld om kunststof buizen af te dichten en te vormen tot drijvers. Op deze buizen is een constructie van kunststof en gecoat staal gemonteerd, waarin de zonnepanelen geplaatst worden. Onze zonnesystemen zijn zo opgebouwd dat meerdere catamarans aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Tussen de catamarans zijn verbindingen aangebracht die kunnen scharnieren. De constructie is afgestemd op het water waarop geplaatst is.

Draaiend

Onze onderscheidende Optimal Solar Tracking Technologie zorgt er voor dat onze eilanden de zon kunnen blijven volgen. Door de ronde vorm van het eiland, het plaatsen op water en met behulp van lieren kan het eiland steeds mee draaien. In de nachtelijke uren draait het eiland weer rustig terug. Het energieverbruik voor deze dynamiek is minimaal, en valt in het niet bij de meer-opbrengst. Deze unieke technologie onderscheidt de draaiende eilanden van Floating Solar van andere drijvende zonneparken.

Ecologisch verantwoord

Diverse aspecten maken het zonne-eiland van Floating Solar uniek in ecologisch opzicht. De toegepaste materialen voldoen aan de hoogste eisen ten aanzien van de afgifte van stoffen aan het water. Alle gekozen constructiematerialen zijn herbruikbaar. De robuuste constructie is geschikt voor zware weersomstandigheden en geeft daardoor een significant langere levensduur van componenten. Vervuiling van panelen treedt minder op omdat ze onder een steilere hoek staan waardoor verblijf van vogels tegengegaan wordt en het zelfreinigend vermogen van de panelen groot is.

Image

Optimal Solar Tracking


Optimal Solar Tracking is onze onderscheidende technologie met slimme software die er voor zorgt dat onze eilanden in hun geheel de zon bijven volgen. Hierdoor wordt optimaal geanticipeerd op de stand van de zon, schaduwwerking en weersomstandigheden.

Image

Weather Risk Management


Onze zonnecentrales zijn robuust geconstrueerd en veelvuldig getest onder diverse zware weersomstandigheden. De kennis die we hiermee hebben opgedaan over constructie, materialen en veranderingstechnieken is gebundeld in ons Weather Risk Managements systeem.

Image

Ecologisch Verantwoord


Onze eilanden worden op een lichtdoorlatende, drijvende structuur geplaatst. Deze open structuur met slechts ca. 18% directe afdekking heeft minimale impact op de ecologie. Door de ronde vorm van het eiland blijven er veel open plekken bestaan tussen de eilanden. Die bieden een prima verblijf voor vogels.

Image

Meer Rendement


Omdat onze eilanden de zon volgen, worden de zonnepanelen optimaal ingestraald. Daarnaast zorgt de open structuur voor een verkoelend effect en daarmee een efficiënter gebruik. Onze zonnecentrales leveren daardoor 20-30% meer rendement op dan statische zonnecentrales.

Geïnteresseerd? Meer weten?

Bekijk met één van onze experts wat Floating Solar voor uw organisatie kan betekenen.

Neem contact met ons op